Primul pas este să decideți asupra stilului de apartenență: contemporan, neoclasic, industrial, scandinav…
Fiecare stil aduce cu sine un catalog de culori, stări și idei care nu pot fi, sau mai bine zis, nu trebuie amestecate atât de întâmplător, doar pentru a „da culoare”.
Stilul contemporan
Cu siguranta stilul contemporan este cel mai frecvent si care a primit cele mai mari aprecieri in ultimii ani.
Este un design curat, simplu, deseori cu un strop de culoare sau folosirea unui tapet.
Sa zicem ca in general este cel mai simplu stil de creat, deoarece nu presupune elaborari conceptuale majore.
Componenta principală este tăblia de pat, care trebuie să facă „impresie bună” și să coordoneze toate elementele de mobilier.
Nu contează dacă există sau nu dressing: aspectul curat și simplu îmbogățește funcționalitatea camerei.
Cel mai mare risc care îl privește pe contemporan este în schimb lipsa de personalitate : să faci totul atât de „simplu”, riști să nu ai nimic care să iasă în evidență și să fii puțin prea banal.
Deci, care sunt strategiile de amenajare ale celor mai bune interioare?
Concentrați-vă pe iluminare. Creează un efect de led sau folosește suspensii de noptieră pentru a crea diferite scenarii în funcție de activitățile din cameră.
Adăugați un tapet elegant și nu prea luminos pentru a vă relaxa și a îmbunătăți aspectul general.
Nu exagera cu culorile . Un look relaxat și simplu este întotdeauna mai bun decât unul prea excentric.
Concentrați-vă pe personalitate și funcționalitate . Adaugă un colț de frumusețe sau o zonă de oglindă interesantă pentru a sparge monotonia celor 4 pereți.
Adaugă o tăblie distractivă. O tăblie mare căptușită permite integrarea unui element eclectic și oferă un aspect diferit și mai puțin banal.
Stilul minimalist
Stilul minimalist în dormitor îi atrage pe mulți. Este un aspect cu adevarat simplu, care favorizeaza folosirea mobilierului suspendat (si paturii), putine elemente si fara decoratiuni, cel mult folosirea unor textura materiale.
Nu numai că camera dvs. va arăta mai puțin aglomerată, dar acest stil este și un salvator dacă aveți o cameră de dimensiuni mici.
Puteți lua un indiciu de la culoarea tăbliei tapițate pentru a o da pe pereți. Sau puteți amesteca piese casual, cum ar fi un covor de iută, măsuță de cafea din lemn, perne cu dungi și fotografie oceanică – dormitorul va arăta atât confortabil, cât și sofisticat.
De asemenea, puteți folosi plăci mari de gresie pentru a acoperi tăblia patului . Combinația de marmură și lemn este foarte eficientă și elegantă.
Minimalismul nu înseamnă tot alb: te poți juca cu textura și culoarea, rămânând mereu în aspectul curat și simplu.
Stil industrial întunecat
Sunt cei care iubesc aspectul industrial sau întunecat pentru dormitor. În loc să reproduceți pereții albi simpli sau neutri, puteți adăuga o notă subtilă, dar întunecată.
Nu doar negru: Pentru un dormitor plin de capriciu, încercați un oțel albastru-gri și luminează ansamblul cu lenjerie de pat în culori contrastante și un tavan alb strălucitor plus o noptieră modernă.
Frumusețea aspectului întunecat este că se simte puțin ca cea a unei camere de hotel de lux. Cu lumini calde poate fi cu adevărat primitor și diferit de obișnuit. Cu siguranță acest stil trebuie conceput la milimetru pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării.
Amenajarea dormitorului în acest stil este distractivă mai ales pentru cei mai tineri, bărbații sau personalitățile mai îndrăznețe.
Stil clasic contemporan
Combinația parchet-lemn-cadre și marmură este secretul acestui stil. Culorile trebuie să fie în mare parte neutre și calde, unele texturi, țesături frumoase și atât!
Patul poate fi bogat, cu efect capitonneè. Fotoliile, oglinzile de epocă și covoarele reușesc să ofere un aspect foarte design și sculptural. Nu uitați de câteva lumini frumoase pentru a completa aspectul.
Stil modern de lux
Dormitorul este cel mai personal spațiu din casa ta , făcându-l perfect pentru a exprima fațete aparent disparate ale sensibilității și gustului tău.
Stilul modern de lux exprimă un design sofisticat, cu accente de culoare și iluminare „de semnătură”, foarte aproape de designul hotelurilor și camerelor bine amenajate și de bun gust.
Aspectul de lux modern se poate obține prin folosirea unor materiale și texturi rafinate, tocmai pentru a se apropia de designul marilor lanțuri hoteliere din lume.
Să zicem că este dedicat celor care au mai mult „buget”, pentru că necesită un design ad-hoc și o implementare la fel de precisă. Dar iti permite sa ai un rezultat cu adevarat extraordinar.
Una dintre cele mai simple moduri de a vă transforma dormitorul într-un spațiu de lux este să creați profunzime în designul dumneavoastră . Deși nu lipsesc plapumele și perne confortabile, încercați să amestecați și să asortați țesături precum plapuduri, perdele, cearșafuri și pilote pentru a adăuga profunzime și a menține lucrurile interesante.
În general, avem tendința de a supraîncărca și de a acumula lucruri prin casă. Ideal este să ai doar lucruri pe care le iubești, pentru a nu simți nevoia să le ascunzi. Dacă îți place designul sau arta, afișează-le cu mândrie. Câteva piese mici de artă înrămate vor merge mult și nu trebuie neapărat să fie piese scumpe.