Vrei să oferi locuinței tale un aspect nou sau pur și simplu ai nevoie de mai mult spațiu? Atunci ar trebui să iei în calcul posibilitatea derulării activităților de renovare. Nu este tocmai o treabă ușoară, dar cu resursele potrivite te poți bucura de performanțe extraordinare.
Ce înseamnă renovarea unei case?
Procesul de renovare a unui proiect casa simpla înseamnă implementarea unor modificări specifice, atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic. Există două tipuri de renovare:
- Exterioară – Se intervine asupra elementelor exterioare locuinței, care îi conferă stabilitate și rezistență. Fundația, zidăria sau acoperișul sunt doar câteva dintre componentele care pot fi renovate. Activitățile de execuție au ca principal scop consolidarea construcției sau integrarea sistemelor de hidroizolație.
- Interioară – Una dintre cele mai populare activități în rândul celor care își doresc să îmbunătățească designul pe care îl prezintă un proiect casa simpla. Procesul de renovare interioară se efectuează atunci când apar deteriorări semnificative ale construcției sau obiectelor de mobilier.
Indiferent de tipul renovării pentru care ai optat, avantajele de care te vei bucura la final sunt numeroase:
- Confort sporit – Acasă este locul în care te regăsești și în care îți poți reîncărca bateriile după zilele obositoare de muncă sau școală. Odată renovată, casa îți va oferi posibilitatea de a spori momentele de bucurie.
- Eficiența delimitării spațiului – Vei avea suficient spațiu pentru a depozita lucrurile personale sau a organiza în mod ingenios zonele din locuință. Atmosfera va căpăta un aer intim, recognoscibil și perfect funcțional.
- Siguranță – Eliminarea factorilor de coroziune și degradare de la nivelul unui proiect casa simpla va însemna și sporirea siguranței locatarilor. Nu va mai exista riscul de apariție a problemelor tehnice.
Acte necesare renovare casa veche
La fel ca în cazul definitivării de la 0 a unei locuințe vei avea nevoie de autorizația de construcție. Totuși, există anumite lucrări de renovare care necesită un asemenea document și anume:
- Modificările de structură,
- Construcțiile de orice fel,
- Modificările la nivelul instalației,
- Activitățile de modernizare, transformare, consolidare și demolare/desființare.
Idei de renovare casa veche
Îți dorești să transformi o casă veche într-un proiect casa cu adevărat special?
Iată câteva idei de renovare pe care le poți lua în calcul:
- Dacă e vorba de o casă țărănească, asigură-te mai întâi că verifici integritatea elementelor de structură. Adaugă atmosferei rustice un suflu fresh, modern și optează pentru schimbarea ușilor și ferestrelor. Apelează la avantajele unei palete cromatice neutre.
- Elimină toate obiectele și decorațiunile inutile. Maximizează pe cât se poate efectul vizual și creează premisele ideale unui spațiu organizat. Optează pentru obiecte de mobilier moderne și multifuncționale.
- Apelează la avantajele pe care le oferă camerele open space. Vei avea acces la mai multă lumină naturală, ceea ce va veni la pachet cu un plus de confort și relaxare. Te vei bucura, de asemenea, de o reducere considerabilă a consumului energetic.
Renovarea unei locuințe și obținerea unui proiect casa impecabil din punct de vedere tehnic și estetic nu-i deloc o treabă ușoară. Este un proces care implică numeroase eforturi. Totuși, este o inițiativă care îți va oferi posibilitatea de a redefini atmosfera generală și a obține mai mult confort.
Idei creative, spațiu multifuncțional!