Dressingul este deschis sau închis

Dressingul este deschis sau închis?

Atunci când proiectați un dressing, este bine să luați în considerare 3 factori fundamentali înainte de a începe. În primul rând, spațiul disponibil , adică distribuția și articularea acestuia în interiorul încăperii; în al doilea rând, nevoile reale ale celor care o vor trăi , care pot fi foarte diferite între diferiții membri ai familiei și, în sfârșit, gradele de libertate de compoziție pentru rafturi și umerase.

Pare simplu, o joaca de copii, sa localizezi un spatiu si sa faci un dulap!

In realitate nu este, pentru ca un dulap prost conceput nu raspunde nevoilor clientului si contribuie la dezordinea si gestionarea dificila a hainelor in viata de zi cu zi si, chiar mai rau, pe termen lung. Ideea de pornire a proiectului este de a crea un dressing cât mai mare posibil, folosind o cameră de oaspeți adiacentă dormitorului.

Cele două camere sunt conectate între ele printr-o ușă glisantă din sticlă, ceea ce le face foarte filtrante vizual. Asta înseamnă că, din dormitor, dressingul este mereu la vedere, o situație estetic foarte frumoasă, dar și cu o dificultate suplimentară de organizare.

Dressing închis

Prima solutie propusa este un model de dressing închis cu usi.

Un astfel de design este foarte convenabil și ideal, deoarece:

– Garantează uniformitatea estetică a peretelui
– Permite ușilor închise să ascundă orice decolorare a hainelor
– Se asigură că camera, în acest caz de 12,5 mp, poate fi folosită și pentru un pat suplimentar în cazul oaspeților, ascunzând haosul hainelor.
– Coordonează toate componentele cabinei, fără ca acestea să pară nealiniate sau neomogene

Rezultatul este un fundal de perspectivă interesant și uniform, care pune în valoare camera și o raționalizează eficient, garantând eleganța.

In interior, montantii organizeaza spatiul intr-un mod deschis: acesta apare ochiului ca un singur spatiu mare fara separatoare, de-a lungul succesiunii suprafetelor de sprijin. Capacitatea sa de reținere este foarte mare și ocupă puțin spațiu.

Compartimentul deschis terminal conține și afișează obiecte de zi cu zi și creează o atmosferă mai relaxată decât doar garderoba. Este ideala pentru depozitarea parfumurilor, cartilor sau obiectelor mici, deoarece este vizibil imediat din dormitor si, in proiect, este elementul introductiv in banda de garderoba. Spatiile de depozitare pentru carti sunt impartite prin rafturi despartitoare care dau miscare modulului.

Dressing la vedere

Cealaltă soluție propusă are un dressing expus .

Avantajele acestei soluții sunt:

– Totul la vedere. Pentru cei cu o viață aglomerată și nu au mult timp să caute fiecare rochie, o privire este eficientă pentru a găsi orice în câteva secunde.

– Un fundal de vis: ca a trăi într-un film, în care dressingurile sunt protagoniștii dormitorului, pentru cei care nu au nimic de ascuns și totul de afișat. Modulele Cabina sunt spații deschise tuturor privirilor.

– Libertate de compoziție: luminile și rafturile pot fi modulate după bunul plac și, de ce nu, interschimbabile în timp, pentru a avea mereu o cabină nouă cu același sistem.