În ultimii ani, țigla metalică a devenit una dintre cele mai populare soluții pentru acoperișuri datorită aspectului său modern și longevității sale în comparație cu un acoperiș din șindrilă. Nu este surprinzător faptul că această popularitate a dus la o creștere a cererii acestui material pe piață, conform specialiștilor RoofArt.
În ciuda popularității țiglei metalice, montajul greșit poate reduce semnificativ durata de viață a acoperișului și chiar poate deteriora întreaga structură sau poate anula garanția de care beneficiezi. Iată cele mai frecvente erori observate de către specialiștii RoofArt în acest sens de-a lungul timpului, dar și sfaturi pentru a le evita.
Nu comanzi necesarul corect de țiglă metalică
Una dintre cele mai ușoare modalități de a întârzia sau de a adăuga costuri proiectului tău de montaj țiglă metalică este să nu efectuezi măsurătorile corecte la nivelul acoperișului înainte de a comanda necesarul de material. Apelează la specialiști, care te pot ajuta în acest sens. Poți contacta reprezentanții RoofArt, care îți vor cere câteva informații pentru a determina necesarul de material.
Alegi greșit tipul de țiglă metalică
La montaj pot apărea probleme și dacă se alege greșit tipul de țiglă metalică, în funcție de mai multe aspecte: tipul acoperișului, înclinația pantei și altele. Dacă nu alegi corect țigla metalică, panourile nu vor acoperi și proteja în mod corespunzător structura acoperișului.
Opțiunile de țiglă metalică pe care le găsești la RoofArt pot fi alese pentru înclinații ale acoperișului de mimim 14°, fiind variante care se pot adapta cu ușurință oricărui tip de proiect.
Folosești accesorii incompatibile cu țigla metalică
Uneori, din dorința de a economisi bani, facem alegeri greșite când vine vorba de detalii mai mici. Ei bine, accesoriile pentru montajul țiglei metalice, chiar dacă pot părea niște detalii nesemnificative, au o importanță majoră. De aceea, la RoofArt găsești accesorii pentru montaj făcute din aceeași materie primă precum țigla metalică. Astfel, ai parte de etanșeitate perfectă și compatibilitate de 100%, care vor contribui la durabilitatea acoperișului tău.
Nu respecți pașii indicați de profesioniști
Dacă te bazezi pe o echipă neexperimentată în montajul țiglei metalice, s-ar putea ca sistemul de învelitoare să nu fie instalat cu respectarea tuturor pașilor recomandați.
De exemplu, specialiștii RoofArt recomandă următoarele etape în montajul sistemului de învelitoare și al țiglei metalice Umbrella:
Pasul 1 – Instalarea sistemului pluvial: cârlige de jgheab, jgheaburi, colțare, urmate de șorțul de streașină.
Pasul 2 – Fixarea foliei anti-condens de șarpantă.
Pasul 3 – Șipcuirea. Pentru țigla metalică Umbrella, specialiștii RoofArt recomandă amplasarea contrașipcilor verticale de-a lungul căpriorilor, la intervale de 600-800 mm, iar montarea șipcilor orizontale la intervale de 350 mm, începând de la streșină până la coama acoperișului.
Pasul 4 – Montajul plasei de aerisire.
Pasul 5 – Montajul șorțului de mascare a primei șipci.
Pasul 6 – Montajul racordului lateral sau a frontonului interior.
Pasul 7 – Montajul propriu-zis al țiglei metalice. Dacă pașii anteriori au fost parcurși, poate fi început montajul țiglei metalice. Pentru modelul Umbrella, instalarea se efectuează de la dreapta spre stânga și de la streașină spre coamă.
Acești pași sunt descriși pe scurt, însă recomandările de montaj al țiglei metalice sunt mult mai complexe. Respectându-le, te asiguri că acoperișul tău va rezista timpului și își va îndeplini cu succes scopul: acela de a-ți proteja locuința în fața tuturor condițiilor de vreme. Consultă toate detaliile de care ai nevoie în acest sens pe site-ul celor de la RoofArt!
Trebuie să reții că fiecare detaliu și fiecare alegere pe care o faci, atât în ceea ce privește materialul acoperișului, cât și pe parcursul procesului de montaj, pot influența calitatea finală a lucrării. Erorile sunt costisitoare și vor compromite integritatea structurii. Prin urmare, este esențial să te documentezi și să colaborezi cu specialiști cu experiență, precum cei de la RoofArt. Un acoperiș bine construit nu înseamnă doar protecție, ci și liniște, știind că ai făcut cea mai bună alegere pentru locuința ta.