pardoseala pluta

Pardoseala din plută este ideală pentru camera copilului

Pardoseala din plută din camera copiilor este o alegere excelentă pentru o serie de aspecte tehnice. Pe lângă faptul că este un material 100% natural și ecologic, oferă o excelență izolare termică și acustică și este lipsit de emisii și substanțe nocive. Un copil petrece o cantitate considerabilă de timp în camera lui, iar a avea o podea 100% potrivită este cel mai bun lucru pe care și-l dorește un părinte. Alegerea acestui podea nu numai pentru adulți, ci și pentru copii trebuie să poată rezistă și să îndeplinească următoarele criterii:

– Rezistență la zgârieturi și alte daune și rezistență la umiditate,
– Ușor de curățat: apă vărsată sau tern, desene cu markere sau rujul mamei – toate acestea trebuie să poată fi îndepărtate rapid și ușor de pe suprafața podelei,
– Proprietate anti-alunecare, care reduce foarte mult riscul de rănire a bebelușului,
– Abilitatea de a amortiza șocurile la nivelul articulațiilor și spatelui, reducând astfel tensiunile corpului și oboseală.

Pardoseala din plută – un produs natural

Pardoseala din plută este o podea de ultimă generație. Materialul provine dintr-un stejar larg răspândit în Marea Mediterană și mai ales în Portugalia și unele țări nord-africane. Inovația creării pardoselilor de plută constă în extragerea plutei: faza de decojire nu presupune tăierea pomilor, dar decorticarea tulpinii are loc o dată la 9-12 ani pentru a nu deteriora sau tăia stejarii.

Stejarul de plută este singurul arbore care se regenerează după fiecare extracție, durează aproximativ 10 ani pentru a crește. Straturile de scoarță îndepărtate sunt uscate timp de câteva luni. Materiile prime sunt dezinfectate, spălate, uscate din nou și măcinate. Apoi masa rezultată este încălzită la 350 de grade, presată și răcită. Materialul presat se păstrează timp de o săptămână până când este complet uscat și fixat.

Pluta este un absorbant natural extrem de eficient pentru că celulele sale funcționează ca un izolator acustic. Pardoselile de acest tip pot elimina cu ușurință zgomotul dintr-o cameră și acționează ca o pernă acustică (zgomot de impact). Această pardoseală reduce zgomotul de impact cu o medie de 53%, atât de mult încât sunt cunoscute drept cele mai silențioase podele.

Ce textura alegem?

Dacă alegeți o pardoseală din plută în caemra copilului, nu veți mai avea nevoie de covoare sau de încălzire prin pardoseală. Deoarece acestea oferă o izolare termică excelentă. Această pardoseală 100% naturală combină avantajele tehnice și funcționale cu un aspect cu mai multe fațete.

Un produs ecologic, hipoalergenic si sigur

Pardoselile din plută sunt realizate numai cu materii prime naturale, 100% reciclabile și în favoarea mediului înconjurător. Acestea provin din zone în care nu există poluare și nu sunt folosite substanțe periculoase, toxice. Structura și compoziția chimică conferă materialului proprietăți antistatice, ceea ce înseamnă că suprafața podelei nu este electrificată, sunt de asemenea hipoalergenice și nu absorb în niciun fel praful, un plus pentru cei care suferă de alergii și astm.

Suprafața podelei este antiderapantă, astfel încât copilul să nu cadă și să se rănească. Datorită proprietăților de absorbție a șocurilor ale podelelor din plută, este aproape imposibil să te rănești sau să spargi ceva pe ele

Sfaturi pentru curățare

Curățarea regulată a unei podele din plută nu este foarte diferită de curățarea obișnuită a oricărei podele, cu singură diferență că nu trebuie să folosiți o cantitate mare de apă. Pur și simplu este recomandat să folosiți mai întâi un aspirator, astfel încât să îndepărtați orice praf sau pietricele pe care copiii din parc sau școală le pot aduce înapoi cu tălpile pantofilor, deoarece acest lucru ar putea să vă zgârie podeaua, iar apoi pur și simplu spălați-l, folosind o cârpă umedă.bumbac. Totuși, ține minte că fiind o pardoseală ecologică și naturală, pentru curățare trebuie să folosești produse care nu conțîn solvenți și ingrediente chimice caustice, sau detergenți abrazivi, ci doar produse delicate care trebuie diluate în apă.