Renovarea băii necesită timp și resurse consistente. Cu o planificare și o expertiză adecvată, renovarea băii nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni. Bineînțeles, perioada se prelungește dacă alegi materiale pe comandă.
Iată cinci lucruri de luat în considerare înainte de a începe proiectul de renovare a băii
Cea mai scumpă parte a renovării unei băi este costul forței de muncă!
Renovarea totală a unei băi începe cu decopertarea pereților și îndreptarea lor, cu schimbarea gresiei, a țevilor și înlocuirea obiectelor sanitare. Este muncă grea, în condiții de praf și umezeală, iar costurile cu mâna de lucru sunt pe măsură. În funcție de dimensiunile băii, costul cu manopera poate ajunge la câteva mii de lei.
Cum vei încălzi baia?
Baia este cea mai rece încăpere din casă, având în vedere că este placată cu materiale dure precum ceramica, sticla sau marmură și necesită o ventilație permanentă a aerului. Prin urmare, încălzirea băii nu este misiune ușoară. La renovarea băii ar fi bine să iei în calcul includerea unui radiator electric care va genera căldură atunci când sistemul central de termoficare nu face față temperaturilor scăzute.
Cadă sau cabină de duș walk-in?
Înainte să începi renovarea propriu-zisă a băii, trebuie să stabilești dacă preferi o cadă sau o cabina de dus walk-in. Sau ambele, dacă spațiul nu e o problemă. Ambele variante au avantaje și dezavantaje, așa că decizia trebuie cântărită în funcție de nevoile întregii familii.
Dacă îți dorești o baie spațioasă, cu libertate mare de mișcare, atunci ar trebui să iei în calcul instalarea unui panou dus de sticla, care este mai ușor de întreținut în comparație cu o cadă clasică.
Cum se face aerisirea băii?
O aerisire bună a băii este importantă pentru a preveni apariția igrasiei și a mucegaiului. Dacă baia nu este prevăzută cu fereastră, atunci trebuie să instalezi un ventilator cu senzor de umiditate și mișcare, care va asigura o ventilație eficientă în încăpere.
Spațiile de depozitare în baie sunt necesare!
Oricât de mică ar fi baia, tot ai nevoie de un spațiu de depozitare. Produsele de igienă, articolele de curățenie, medicamentele și prosoapele curate trebuie să își găsească locul într-un dulap de baie. Altfel, ele vor ajunge să aglomereze zona de lângă chiuvetă și oglindă și vor lăsa impresia de dezordine.
Atenție! Renovările superficiale, cum ar fi schimbarea oglinzii, a obiectelor sanitare sau zugrăvirea pereților pot deveni proiecte la care nu ai nevoie de o pregătire în domeniu și care îți vor aduce multe satisfacții. Pentru celelalte, unde este nevoie de îndemânare și expertiză, apelează la cei care se pricep!