Care este designul care îți reflectă personalitatea? Tu cum îți amenajezi dormitorul?

Indiferent de stilul personal, dormitorul ar trebui să fie o oază de liniște și de relaxare. La finalul zilei, dormitorul are rolul de a ne scăpa de stresul lumii exterioare și de a ne reîncărca. Dar pentru ca dormitorul să își îndeplinească acest rol, este necesară o amenajare cât mai plăcută, dar și personalizată.

Iată care sunt principalele stiluri de design pe care ați putea să le abordați la amenajarea dormitorului:

Dormitorul modern

Un dormitor modern este definit de forme simple, elegante și de o paletă cromatică cât mai restrânsă. Nu abundă în elemente decorative, în schimb lucrările de artă expuse au rolul de a oferă spațiului un pic mai multă personalitate. Dacă aveți un stil de viață încărcat și vă încântă ideea de a avea un dormitor ordonat și ușor de gestionat, atunci designul modern s-ar putea să vi se potrivească. Implică pachete mobilier simple, cu linii drepte, lipste de ornamente și sculpturi în lemn, o paletă cromatică caracterizată de nuanțe neutre și puține elemente decorative.

Dormitor romantic

Dacă vă plac detaliile romantice de design, atunci un dormitor romantic v-ar putea oferi relaxarea de care aveți nevoie la finalul unei zile încărcate. Este definit de elemente florale și de nuanțe calde. Puteți opta pentru o paletă de culori care funcționează în toate anotimpurile, cum ar fi un roz prăfuit sau un albastru rece. Completați apoi amenajarea cu accesorii discrete și lenjerii de pat ușoare. În timpul iernii, puteți face trecerea la un decor în tonuri mai calde și la țesături mai bogate.

Dormitor industrial

La capătul opus dormitorului romantic se află dormitorul industrial. Gândiți-vă la imagini din New York, la apartamente tip mansardă, la cărămidă expusă, la grinzi de lemn și la elemente din fier. Stilul de dormitor industrial este recomandat celor care apreciază frumusețea accentelor metalice. Cadrele de pat metalice sunt de obicei asociate cu acest tip de dormitor, dar și piesele de mobilier din metal și fier. Puteți accesoriza un dormitor industrial cu piese de accent din alamă sau cupru, cum ar fi o lampă sau o banchetă, pentru a crea interes vizual în cameră.

Dormitor întunecat

Majoritatea persoanelor au un stil de viață foarte încărcat și agitat, prin urmare, este important ca dormitorul să fie un loc în care să vă puteți deconecta. Un dormitor întunecat folosește culori intense, precum negru, bleumarin și gri, tocmai pentru a se crea acel spațiu prielnic deconectării. Totuși, într-un cadru închis la culoare, este binevenită și o culoare de accent, cum ar fi un roz pudră, un bej sau un galben ocru, pentru a adăuga o textură vizuală spațiului. Dacă doriți să vă rezumați la o schemă de culori întunecată, puteți utiliza corpuri de iluminat cu becuri calde pentru a beneficia de o iluminare aurie, fără să vă copleșiți dormitorul cu prea multe culori.

Acest articol a fost promovat cu ajutorul agentiei SEO Goat Marketing.