pompe-submersibile

Ce caracteristici si avantaje are o pompa submersibila multietajata pentru agricultura

Agricultura modernă se face cu echipamente și utilaje speciale, care asigura eficientă sporită și randament ridicat în timpul utilizării. Un astfel de echipament este și pompă submersibilă multietajată, care se folosește în special în agricultură, dar care poate avea mai multe întrebuințări, fiind un dispozitiv versatil.

Ce caracteristici are o pompă submersibilă multietajată

Pompă submersibilă multietajată pentru agricultură este folosită, după cum arată și numele ei, în activitățile din agricultură, cum ar fi irigarea prin picurare sau umplerea și golirea rezervoarelor de apă.

În orice gospodărie din mediul rural, o astfel de pompă ajută și la pomparea apei curate din fântâni sau puțuri pentru alimentarea cu apă a tuturor locuințelor.

Caracteristică principala a acestui tip de pompă este că funcționează sub apă și că este formată din mai multe etaje sau niveluri de pompare. Fiecare etaj al acestei pompe este alcătuit dintr-un rotor și un stator, cu ajutorul cărora se creează presiunea necesară astfel încât apă să fie ridicată la înălțimea dorită.

pompă submersibilă multietajată

Iată câteva dintre caracteristicile importante ale pompei submersibile multietajate:

  • Eficientă ridicată – datorită structurii sale multietajate poate să pompeze apă la o presiune ridicată fără un consum mare de energie;
  • Durabilitate – acest tip de pompe sunt proiectate să reziste la uzură și coroziune, astfel încât funcționează fără probleme pe termen lung;
  • Instalare ușoară – pompele submersibile au acest avantaj important de a fi ușor de instalat și de folosit și nici nu necesită mult spațiu de desfășurare;
  • Pomparea apei curate sau a apei murdare – pompele submersibile multietajate pot să pompeze atât apă curată, cât și apă murdară și de aceea sunt atât de eficiente în agricultură, dar și în multe alte aplicații din gospodărie sau industrie.

pompă submersibilă multietajată

De ce este o pompă submersibilă multietajată ideală pentru agricultură

Pentru agricultori, utilizarea unor pompe submersibile speciale reprezintă un mare ajutor în activitatea de zi cu zi.

Funcționarea acestei pompe urmărește un proces bine stabilit: prima etapă este cea de aspirație, în care pompă împinge apă printr-o conducta specială, după care lichidul este direcționat către locul în care trebuie utilizat. Pompă multietajată poate pompă apă la înălțimi ridicate, astfel că poate fi distribuită în zone mai îndepărtate.

O astfel de pompă poate fi configurată să funcționeze în mod automat, utilizând un sistem de control al nivelului apei. Prin acest sistem, pompă pornește, atunci când nivelul scade sub un anumit prag, și se oprește atunci când apă atinge nivelul dorit.

În continuare vor fi prezentate câteva motive principale pentru care pompele multietajate sunt atât de dorite și de prezente în gospodăriile în care oamenii se ocupă cu agricultură, dar și în fermele specializate.

pompele submersibile

În primul rând, aceste pompe pot să pompeze apă de la adâncimi mari, cum ar fi fântâni sau puțuri, iar agricultură poate necesită, de multe ori, pomparea apei de la adâncimi mari. Astfel, o pompă submersibilă este o alegere ideală pentru gospodării sau ferme.

O pompă submersibilă multietajată poate fi utilizată în numeroase aplicații din acest domeniu de activitate, de la irigarea culturilor și alimentarea cu apă a animalelor, până la drenarea apei din câmp sau a apei de ploaie, în cazul inundațiilor.

Un alt aspect important în ziua de astăzi, când toți agricultorii sunt atenți la consumul de energie pe care îl înregistrează lunar, este că o astfel de pompă nu implică un cost ridicat cu energia electrică, pentru că ea funcționează cu un consum scăzut de energie.

În concluzie, pompă submersibilă multistratificată este foarte utilă și eficientă pentru satisfacerea nevoilor de apă în cazul activităților agricole, cum ar fi creșterea plantelor sau îngrijirea animalelor.