Construirea unei case este un proiect amplu și provocator, iar din acest motiv ar trebui să accepți orice ajutor de care poți beneficia, pentru a nu face greșeli. Dacă nu ai studii în acest domeniu și nici experiență, te poți pierde ușor în noianul de informații și în plus poți pierde bani prețioși neștiind ce greșeli să eviți. Află din acest material ce să nu faci atunci când construiești și cum să eviți eventuale capcane din domeniul construcțiilor.
Nu cumpăra materiale de construcție din orice magazin
Un lucru important este acela de a te bucura de experiența liberului arbitru în ceea ce privește alegerea materialelor. Există mai multe tipuri de acoperis sau mai multe tipuri de vopsea lavabilă, astfel că nu ar trebui să cumperi rapid materialele, fără a analiza mai înainte ofertele.
Mai mult decât atât, este important să nu cumperi materiale de construcții de la magazine neavizate sau fără spații de depozitare, deoarece materialele se pot deteriora. În plus, doar în marile magazine vei obține discounturi semnificative, pentru proiectele tale și doar acestea pot depozita corect materialele, ferindu-le astfel de intemperii.
Nu cumpăra fără să verifici opțiunile de preț
Materialele de construcții pot fi scumpe, mai ales pe măsură ce înaintezi spre finalizarea construcției. Din acest motiv este recomandat să faci o analiză a prețurilor și un deviz al materialelor necesare, pentru a putea compara costurile. Vei vedea că există diferite preturi BCA în funcție de magazinul din care vrei să cumperi și că uneori este indicat să cumperi direct de la producători, precum Celco.
Nu angaja meseriași fără să le verifici portofoliul
Meseriașii cu care lucrezi joacă un rol foarte important în procesul de construire, atât la nivel de costuri, cât și în ceea ce privește rezultatele. Verifică întotdeauna portofoliul și prețurile, acordând atenție și părerilor altor beneficiari despre interacțiunea cu acești meseriași.
Echipa cu care alegi să lucrezi trebuie să cunoască toate detaliile de execuție, dar și caracteristicile materialelor, iar portofoliul ar trebui să includă proiecte moderne, realizate în concordanță cu cerințele actuale de construire.
Nu cumpăra fracțiuni de materiale
Atunci când construiești este recomandat să cumperi materialele etapizat, conform unui deviz, însă nu și să le cumperi fracționat. Unele materiale trebuie să respecte aceleași culori sau nuanțe și aceleași texturi. Se poate întâmpla ca atunci când cumperi un material să nu îl mai găsești în aceeași formă, lucru care ar compromite lucrarea. Cumpără materialele etapizat, pe tipuri de lucrări, iar astfel nu riști să fii nevoit să faci completări cu alte materiale diferite.
Construirea unei locuințe presupune grijă față de etapele de lucru și atenție la detalii. Alege să fii informat și să nu faci greșeli de-a lungul procesului de realizare ale proiectelor tale.