ExpoMob îți prezintă principalele detalii de care să ții cont atunci când îți cumperi un nou pat

Dormitorul este fără doar și poate camera în care petreci cel mai mult timp și locul în care îți încarci zi de zi bateriile. Atât calitatea pieselor de mobilier, cât și decorul general, trebuie să îndeplinească cerințe stricte pentru ca toate nevoile să îți fie satisfăcute.

Totuși, dintre toate elementele care se regăsesc aici, patul joacă un rol principal și de aceea, specialiștii ExpoMob te ajută, printr-o serie de recomandări, să alegi varianta ideală pentru tine. Fie că îți dorești un pat simplu, minimalist, fie că vrei să beneficiezi de eleganța unor paturi tapițate, aici te așteaptă colecții variate care îți vor depăși așteptările: https://www.expomob.ro/paturi-tapitate.

Care sunt factorii de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un nou pat?

Există multe aspecte la care trebuie să acorzi o atenție sporită în momentul în care faci o achiziție atât de importantă cum este patul. Dintre acestea, se remarcă două categorii principale:

Componenta practică

Dimensiunea patului determină totodată și gradul de confort pe care acesta ți-l asigură. Un pat spațios îți oferă toată libertatea de mișcare de care ai nevoie. Totuși, dacă nu dispui de suficient spațiu în dormitor pentru a te bucura de o asemenea piesă, te poți orienta către variante mai scurte ori pentru paturi retractabile, care eliberează întreaga cameră pe parcursul zilei.

Mare atenție trebuie să aloci și materialelor din care acesta este realizat. Calitatea, durabilitatea și comoditatea patului depind în mod direct de acestea, motiv pentru care este important să te orientezi către schelete din lemn masiv sau din metal. Salteaua trebuie să fie suficient de dură pentru a-ți oferi susținere, dar moale totodată în așa fel încât să ai parte de relaxare totală. În conturarea ofertei de produse, ExpoMob colaborează doar cu producători care bifează standarde stricte de calitate, în așa fel încât să îți pună la dispoziție doar produse calitative, care arată bine și care rezistă în timp.

Aspectul

Dincolo de latura practică a patului, designul este, de asemenea, un element foarte important de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea variantei ideale pentru dormitorul tău. O variantă foarte modernă va face notă discordantă într-un decor clasic și vice versa. Pentru a fi sigur că optezi pentru un model ideal, te poți orienta către unul neutru, versatil, într-o nuanță naturală, care să se încadreze perfect în orice ambient, fără să iasă prea mult în evidență.

Optează pentru paturi tapițate dacă îți dorești să obții un decor elegant sau chiar luxuriant, dar totodată simplu și rafinat, fără să depui prea mult efort în acest sens. Asocierea de materiale, dar și textura specifică a tapițeriei reușește să contureze un aspect deosebit, elevând complet întreaga încăpere.

O opțiune foarte potrivită în acest sens o reprezintă modelele de pat LUXOR, cu somieră rabatabilă și spațiu de depozitare. Potrivit pentru toate tipurile de dormitor, acest pat îmbină cu succes elemente clasice și moderne, impresionând prin detalii.

Culoarea reprezintă un alt element foarte important care poate influența întreg aspectul, iar într-un decor minimalist, poți opta pentru nuanțe neutre, pale și subtile. În schimb, dacă vrei ca patul să reprezinte elementul central al dormitorului tău, ai posibilitatea să alegi dintr-un spectru cromatic foarte vast, culorile bijuterie, precum verdele smarald sau albastrul regal fiind la mare căutare.

Deși ai fi tentat să încadrezi înălțimea patului în categoria caracteristicilor practice ale patului, aceasta este mai degrabă o chestiune de ordin estetic. Acest lucru se poate explica prin simplul fapt că, un pat înalt oferă mai multă prestanță. Poți obține un decor deosebit doar dacă ții cont de volume și dimensiuni, fără să plusezi prea mult în ceea ce înseamnă artificii stilistice, detalii și alte aplicații.

Descoperă zecile de modele distincte de paturi tapițate de la ExpoMob și bucură-te de variante speciale care se ridică la nivelul așteptărilor!