bujorii

Iată ce variante aveți să înlocuiți bujorii

este dor de bujori? Iată ce variante aveți pentru a-i înlocui

Vine vara! În sfârșit vine vara și implicit și momentul grădina fie și mai înfloritoare. Legume, flori, copaci înfloriți sau deja roditori, zile lungi și călduroase. Într-un cuvânt tot ce ne trebuie pentru a ne bucură de viață. Iar mireasma grădinii ne face ne dorim vara  țînă o veșnicie. Și ar fi frumos o dată cu vara, la fel de mult țînă și bujorii.

Din păcate, începutul verii înseamnă și sfârșitul minunaților bujori care ne-au umplut până acum grădina de culoare și parfumuri delicate. Dar vestea bună este mai există câteva plante asemănătoare cu bujorii care ne pot alina oful:

Trandafirii englezești de grădina

Trandafirii englezești de grădina

La fel și bujorii, trandafirii englezești de grădina sunt disponibili într-o varietate largă de pasteluri și nuanțe corale. Această specie de trandafiri are petalele asemănătoare cu cele ale bujorilor, care reflectă aspectul iconic de „ghemotoc pufos” de petale al acestora, iar asemănarea devine și mai vizibilă atunci când trandafirii englezești ajung la apogeul înfloririi.

Dalia

Dalia

Frumoasă corola bogată a daliei este disponibilă într-o paleta minunată de culori, la fel și bujorii. Dar cea mai mare asemănare dintre cele 2 se regăsește în structura petalelor care sunt așezate pe corola în același fel, înflorind de la exterior pentru a ajunge treptat la miezul proaspăt.

Ranunculus

Ranunculus

Ranunculus este o floare mai puțîn cunoscută la noi în țară. Această este adesea confundată cu bujorii de cei mai puțin cunoscători, datorită structurii strânse a petalelor care îi conferă o textura și o formă asemănătoare. De asemenea, Ranunculus se găsește într-o varietate de culori care sunt aproape identice cu ale bujorilor.