În viață, totul începe de la o sămânță !

Totul începe cu o sămânță, fie că este fizică sau spirituală. Lumea are capacitatea naturală de a se recrea, toate viețuitoarele se reproduc și asta ne dă capacitatea de a da existenței sens.

Când cineva se naște, se naște într-o societate deja vie și reproducând și alte aspecte. Creștem în societăți în care ideile se nasc în fiecare minut al fiecărei zile. Ce este în jurul tău care nu a început cu “o sămânță”?

Clădirile sunt idei din mintea umană, sămânța de a face un adăpost sau de a face un spațiu pentru a împărtăși idei. Este uimitor să citești o astfel de temă. Totul începe cu o sămânță. Capacitatea de a prinde viață este cu siguranță inevitabilă. Fiecare sămânță are nevoie de îngrijire bună.

Gândește-te la planurile tale… Nu-i așa că au nevoie de o idee bună, o sămânță care stă ascunsă?  Nu înseamnă că nu vom face greseli. Cu siguranță Roma nu a fost construită într-o zi. Luați fiecare zi drept o zi destinată creșterii, o zi în care este firesc că încă stați în piscina de stereotipuri care ne înconjoară viața în fiecare zi.

Orice vedeți manifestat în lume și în viața voastră a început ca o sămânță, care prin timp și întărirea din surse interne și externe a germinat în realitate. Mă gândeam la acest concept de sămânță în timp ce îmi cercetam viața și ce se întâmpla în ea. Am decis să văd tot ceea ce era înaintea mea în formă fizică – relațiile mele, sănătatea mea fizică, casa mea, succesele mele la locul de muncă, eșecurile mele, finanțele mele, toate ca produse ale semințelor pe care am decis, conștient sau inconștient, să le ud pe tot parcursul viața mea. Și apoi am început să mă gândesc la ce semințe udam pe baza imaginii pe care am văzut-o în fața mea și care nu mai aveau nevoie de hrănire.

Cum vine succesul în viață?

Îmi amintesc că am citit undeva în urmă cu mulți ani că pentru a avea succes are mai puțin de-a face cu inteligența și mult mai mult cu curiozitatea și asumarea riscurilor. Cu toții avem idei care ne trec în minte uneori, care stârnesc entuziasm și ne atrag interesul. Persoana de succes, în loc să le ignore, urmărește și germinează semințele acestor gânduri trecătoare. Persoana de succes ia în serios ceea ce apare în interior, devine curios, pășește în necunoscut, ceea ce înseamnă că pășește în vulnerabilitate)și apoi face acel salt către succes.

Definiția mea pentru succes este să faci ceea ce te face să te simți viu, curios și îndrăgostit. Sunt hobby-urile și activitățile în care vă angajați, relațiile în care sunteți implicați, locul de muncă, mâncarea pe care o doriți, locul în care locuiți. Dacă toate acestea se simt ca expresii ale cine ești cel mai bun, în nucleul tău, atunci succesul se află și în viața ta.

Acum să revenim la semințe, cele pe care le plantăm pentru a avea plantele dorite. Am ajuns să realizez două lucruri importante despre plantarea semințelor și udarea acestora. În primul rând, trebuie să ne asigurăm că semințele pe care le udăm ne aparțin. Cum ar fi să ajungi la capătul drumului, având mare succes și fiind foarte bogat, dar să realizezi că succesul pe care l-ai creat a fost pentru altcineva? Dacă vă simțiți plictisit de viața voastră, ar fi timpul să vă gândiți la semințele din interiorul tău care așteaptă să încolțească.

În al doilea rând, dacă totul începe ca o sămânță și dacă luăm floarea de lotus, de exemplu, atunci știm că semințele au nevoie de timp pentru a încolți. Floarea de lotus este într-adevăr o floare frumoasă. Eu chiar mi-am achiziționat de-a lungul anilor semințe de legume. Am găsit un site interesant pentru seminte de legume, importator si distribuitor  iar proprietarii mi-au devenit între timp prieteni, de la ei am învățat multe lucruri despre plante și agricultură, despre cum se plantează și cum să îngrijești o recoltă adecvată familiei mele.

Cu toate acestea, începutul vieții acestei flori este destul de diferit. Când lotusul începe să înmugurească, se află sub apă, făcându-și casa în lacuri și iazuri, unde apa rămâne destul de nemișcată la suprafață. Floarea de lotus își menține puterea și împinge deoparte fiecare dintre aceste obstacole pe măsură ce își face loc spre suprafața apei. În acest moment, lotusul este încă doar o tulpină cu doar câteva frunze și o păstaie mică de flori. Dar, în timp, tulpina continuă să crească și păstaia iese încet deasupra apei în aerul curat, eliberându-se în cele din urmă de condițiile dure de viață de dedesubt. Atunci lotusul deschide încet fiecare petală frumoasă către soare, bucurându-se de frumusețea lumească care o înconjoară.

Trebuie să acceptăm obstacolele vieții !

Orice ne aventurăm să realizăm are ca esență acest proces – mai ales dacă este ceva ce ne simțim chemați să facem și de care suntem pasionați. Obstacolele fac parte din proces și fac parte dintr-o imagine de ansamblu. Obstacolele sunt lecțiile pe care trebuie să le învățăm despre dezvoltarea noastră, care ne aduc nu numai la obiectivul dorit, ci și care creează ceva mai profund în interior, care nu poate fi definit.

Îngrijește-te de semințele tale, îngrijește-ți procesul, plantează altele noi, eliberează-le pe cele vechi. Deveniți floarea care sunteți cu adevărat!

Poate fi un proces anevoios pentru unii, dar puterea dorinței și a realizării scoate la suprafață de cele mai multe ori semințele care se aflau în stare de germinare, acolo în suflet. Lasă-le să fie libere, să vadă lumina zilei și deci, urmează-ți planurile!