Mituri despre curățenie demascate

Mituri despre curățenie demascate

Există multe lucruri dobândite din moși strămoși, chiar atunci când vorbim despre curățenie. Facem că bunica pentru că așa am învățat și pentru că bunica era o gospodină desăvârșită, lucru pe care l-a transmis și mamei, iar mama ni l-a transmis nouă. Dar oare câte din acele obiceiuri sunt de fapt mituri?

Este clorul cel mai bun produs de curățenie?

Cred că așa crede majoritatea gospodinelor. Până la urmă, un produs care este capabil să scoată orice pată de pe orice suprafață este un produs bun. Dar de fapt lucrurile nu stau chiar așa.

Clorul este un produs de albire și nu de curățenie. îndepărtează petele dar nu și murdăria sau reziduurile de pe suprafețe, plus că acesta poate afecta atât pielea cât și suprafețele pe care este aplicat.

Clorul este doar un bun dezinfectant și o soluție pentru pete.

Oțetul curăță orice?

Oțetul este un produs minunat, nu numai în bucătărie, dar și că ajutor la curățenie. poate fi eficient în multe probleme, este ecologic, dar și-a câștigat o reputație puțîn nemeritată.

Contrar credinței că oțetul poate curată orice, acesta poate provoca numeroase daune, folosit pe suprafețele nepotrivite, cum ar fi pardoseală de lemn sau parchetul cerat, pe care le poate afecta din cauza acidității, covoare, despre care se crede că elimina mirosurile, când, de fapt nu face decât să le acopere.

O cantitate mai mare de detergent are o putere de curățare mai mare?

Această este o concepție greșită. Detergentul nu trebuie folosit decât în cantitatea indicată deoarece cu cât folosim mai mult detergent cu atât ne va fi mai greu să îl clatim. Calitatea detergentului este aceea de a atrage mizeria, dar această calitate se poate transformă în defect. lăsat neclătit, detergentul va atrage într-un final mizeria. Și nu pentru a o curată.

De asemenea, o cantitate prea mare de detergent folosită la mașînă de spălat poate provoca multă spumă, care im;plicit poate afecta funcționalitatea mașinii.

Fără coloranți, fără conservanți!

Acesta este un motto de urmat! Dar în ceea ce privește alimentele!

În cazul produselor de curățenie, coloranții și conservanții au rolul lor. Coloranții va permit să vedeți care părți ale unei suprafețe au fost curățate și care nu, iar conservanții țîn microbii și germenii la distanță și măresc durata de valabilitate a produselor de curățenie.

Ziarele curată geamurile și oglinzile?

Ziarul este una dintre cele mai ecologice soluții de curățare. Chiar dacă acestea sunt o soluție practică la prosoape de hârtie sau carpe de curățenie, nu sunt întotdeauna și cea mai bună soluție. Adevărul este că ziarul poate pată oglindă sau ramă oglinzii, lucru valabil și în cazul geamurilor. În combinație cu produsele de curățenie, tușul folosit la imprimarea ziarelor devine lichid și poate rămâne imprimat pe tocuri. Și nu cred că vrea cineva să citească gazeta de pe tâmplăria geamurilor sau de pe oglindă. Plus că veți munci dublu, încercând să îndepărtați petele de tuș.