Spre deosebire de cei care cred că doar un parchet poate da o imagine de stil vintage, însă un parchet laminat de calitate superioară poate face același efect îmbunătățindu-ți locuința. La ce ar trebui să fim atenți atunci când decidem să folosim parchetul laminat? Astăzi, în câțeva rânduri, vom încerca să vă oferim cât mai multe informații.
Cracteristicile parchetului laminat
Laminatul este format dintr-o bază sintetică sau din lemn care determină stabilitatea acestuia, printr-un panou intermediar realizat în general din rășină și fibră de lemn (cunoscut și sub denumirea de HDF, High Density Fibreboard) obținut prin asamblarea unei pelicule deosebit de rezistente la uzură care protejează stratul de zgârieturi și lovituri, un imprimeu care amintește de efectul dorit și în final de miezul adevărat al lamei. Acesta din urmă este deosebit de rezistent și stabil și oferă o reală stabilitate doagei. Designul nu trebuie să imite întotdeauna efectul de lemn real, dar poate să amintească și de piatră, beton sau gresie. Permițând astfel parchetului laminat să furnizeze orice mediu rezidențial sau comercial.
Aspect atractiv
Vintage este un stil romantic și presupune o schemă de culori tipică de nuanțe pastelate sau culori calde. Culorile albe sunt de obicei folosite că nuanțe principale și se adaptează la contrastele delicate de culoare. Astfel de finisaje clare emană o senzație de lejeritate și aduc un plus de lumină și căldură celor patru pereți. Producători vă prezintă plăci laminate unice care imită cu pricepere culorile moi și calde ale lemnului, senzația lemnului uzat și culorile decolorate adaugă și mai mult farmec, dar și modelele cu efect de piatră. sau beton, făcându-l baza perfectă pentru un stil vintage.
Laminatul are un aspect unic, aproape imposibil de distins de stejarul real. Marginile teșite creează spații ușoare între scânduri, făcând că aspectul general să nu se distingă aproape de parchetul real.
Stilul vintage a apărut în Europa de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la începutul secolului al XX-lea. Practic, nu există reguli și limite stricte pentru acest design. Într-un interior în stil vintage, mobilierul și accesoriile care amintesc de trecut, retro, sunt combinate inteligent cu obiectele moderne. Este permisă amestecarea diferitelor texturi. Pentru a-ți completă mobilierul, nu poate lipsi tapetul vintage interesant combinat cu un laminat perfect, dar poți alege și combinarea parchetului cu un tapet cu efect de piatră, astfel încât să ai un stil unic și contemporan. De asemenea, puteți îmbogăți mediul cu o varietate de covoare și perne vintage moi și confortabile.
Din nou, vă sfătuim să alegeți imagini de fundal și accesorii în nuanțe deschise și calde, precum roz deschis, albastru deschis, verde deschis, galben etc. Stilul vintage combină stiluri diferite, așa că designerii cred că stilul vintage este despre crearea propriului stil, ceea ce înseamnă că eșți autorul propriului stil. Imaginație creativă, libertate artistică și armonie – această este rețeta succesului unui design vintage frumos.