Parchetul potrivit pentru casele cu animale

Parchetul potrivit pentru casele cu animale

Dacă locuiești cu un prieten cu patru picioare, fie că sunt câini sau pisici, mai devreme sau mai târziu te vei întreba dacă podeaua pe care ai ales-o este potrivită pentru animalul tău. În acest articol vom merge să vedem avantajele și dezavantajele diferitelor etaje, fie că sunt mai mult sau mai puțin potrivite pentru prietenul tău cu 4 picioare, alegând parchetul potrivit.

Un parchet rezistent trebuie să fie foarte rezistentă la zgârieturi și confortabilă, astfel încât animalele de companie să nu fie rănite. Poate sună complicat, dar te vom ajuta sa găsești parchetul perfect.

Parchetul ar trebui să fie rezistent la apă, ușor de curățat și, în mod ideal, să respingă mirosurile. Zgomotul este o altă problemă care este cunoscută în special de proprietarii de câini de talie mare dintr-un apartament și poate fi redusă sau chiar evitată cu un parchet adecvat.

Parchet laminat

Practic, parchetul este o pardoseală foarte robustă și călduroasă, care cu îngrijirea corespunzătoare te va însoți fidel timp de multe decenii. Cu toate acestea, ar trebui să țineți cont de obiceiurile animalului dvs. de companie atunci când căutați parchetul potrivit. De exemplu, pot alunecă cu ușurință pe parchet neted, lăcuit și chiar și zgârieturile sunt vizibile rapid.

Un parchet tratat, în schimb, oferă câinilor și pisicilor mai multă aderență atunci când merg și vă permite să retușați zgârieturile în anumite locuri fără probleme. Dezavantajul unui parchet de stejar uleiat este sensibilitatea acestuia la umiditate, deoarece acidul tanic conținut în lemnul de stejar reacționează cu urină și formează pete negre urâte care se adânc și duc neapărat la înlocuirea scândurii.

Dimpotrivă, suprafața unei podele laminate etanșat cu rășină melaminică este antibacteriană și rezistă bine la umezeală. Pentru proprietarii de animale de companie, acest lucru înseamnă că petele de urină nu sunt o mare problemă pe acest podea și sunt foarte ușor de întreținut.

Deoarece laminatul poate fi combinat foarte bine cu încălzirea prin pardoseală, este, de asemenea, confortabil de cald pentru câinele sau pisica dvs. să se întindă și să se relaxeze. Un alt avantaj al laminatului este că are adesea o suprafață canelată sau periată, care împiedică alunecarea animalului tău de companie și ascunde vizual zgârieturile. Cu toate acestea, dezavantajul este zgomotul ușor.

Vinil, PVC și Linoleum

Podelele tip PVC sau LVT sunt prima alegere a tuturor deținătorilor de animale de companie datorită naturii lor. Suprafața din plastic oferă animalului de companie o prindere stabilă și este protejată optim de pete și zgârieturi. Este, de asemenea, confortabil pe labe, ceea ce este bun pentru câini și pisici să se joace și să se distreze mult timp.

În plus, suprafața este relativ bine izolată fără alte măsuri și, de asemenea, absoarbe zgomotul, ceea ce vă garantează mai multă liniște și liniște în viața de zi cu zi. Podelele din PVC și linoleum sunt foarte durabile, calde pentru picioare și labe și rezistente la urină. Ușurința de curățare este cireașa de pe tort pentru aceste podele.

Podele din piatră

Avantajele pardoselilor din piatră, ceramică și marmură sunt evidente: ușurința și rapiditatea cu care pot fi curățate, și astfel ascunde vizual zgârieturile sau amprentele care sunt comune în viața de zi cu zi a animalelor noastre de companie. Cu toate acestea, aceste podele sunt reci și alunecoase, iar prietenilor noștri blăniți nu le este atât de confortabil să se întindă. Aceste suprafețe, având o suprafață tare, te vor face să auzi mai mult zgomotul ghearelor prietenilor tăi cu 4 picioare.

Mochetă sau plută

Podelele din plută și mochetă sunt plăcut calde, confortabile și liniștite. Singurul dezavantaj mic, pentru cei care aleg covorul, este lipsa lor de rezistență la umiditate și firele de par de animale se blochează în ele mai ușor, dar nu va faceți griji, pur și simplu necesită mai multă îngrijire și efort pentru curățare.