orhidee

Plante de interior care purifică aerul

De ce plantele depoluante sunt benefice pentru interiorul casei nostre? Dacă vrei să purifici interiorul casei tale și vrei să respiri un aer mai curat, te-ai gândit până acum la plantele depoluante?

Decorative și foarte eficiente, sunt cele care te vor ajuta să te bucuri de un aer mai curat, cât ai zice pește!

Gerbera

Astfel că, dacă vrei să purifici interiorul casei tale și să elimini o parte din aceste elemente, trebuie să te gândești la plantele de interior depoluante. Gerbera, anthurium, azalee, crizanteme sau clorophytum… iată doar câteva plante care sunt perfecte pentru a absorbi compușii volatili și undele care pot polua interiorul casei tale.

azalee

În general, plantele au capacitatea de a transforma CO2-ul, gazul carbonic în oxigen. Aici vorbim despre fotosinteză. Din acest motiv, pădurile și vegetalele sunt atât de importante pentru calitatea aerului.

anthurium

Plantele depoluante stochează în frunzele lor aerul ambiant și produsele chimice și le fac pur și simplu să dispară grație unui procedeu chimic foarte simplu și natural. Cu cât frunzele plantelor sunt mai groase, cu atât procedeul este mai important.

Ce plante de interior poți alege?

  • În dormitor, poți miza pe gerbera, anthurium, azalee sau crizantemă, sau pe chlorophytum. Sunt plante ce te vor ajuta să cureți compușii chimici din mochete, tablouri sau mobilierul prea aglomerat.
  • În birou, aceste plante vor avea același efect. Dar, pentru a absorbi undele care provin de la calculator sau telefon, poți așeza pe lângă aceste surse un cactus care este un excelent depoluant pentru unde.
  • Pentru a purifica aerul din living, poți folosi tot cactușii. Se pot pune în apropiere de televizor sau de sursa canalului Hi-fi. Dacă ai un șemineu sau un sistem de încălzire pe bază de combustibil, poți alege și o orhidee. Bineînțeles, aceste plante se pot folosi și pentru dormitor sau pentru birou.Poți alege și alte plante precum ferigile, palmierii, filodendronii sau ficusul.
  • Aerul din bucătărie sau baie este și el poluat. Pentru a debarasa bucătăria de monoxidul de carbon poți miza pe cyclamen, ficus sau palmier.
  • Baia este o încăpere unde sunt emanații legate de sistemele de încălzire, dar și de produsele de curățenie. Amoniacul sau benzenul vor fi absorbite de către florile precum azalee, gerbera, kentia sau aglaonema.

Pentru a depolua aerul se recomandă să plasezi plantele de interior – o plantă pentru o suprafață de 5-10 metri pătrați. Dar, este de ajuns dacă pui în încăperi 2, 3 plante pentru a scăpa de poluare.