Plante verzi perfecte pentru living

Plante verzi perfecte pentru living

De ceva ani încoace, plantele de interior au devenit indispensabile atunci când vine vorba despre cel mai frumos decor. Este adevărat că aceste vegetale vin cu un plus de culoare, de fantezie și de natură în decorul casei. Dar, nu se pot folosi orice tip de specii de flori. Acestea trebuie să fie alese în funcție de mediu.

Astfel că, atmosfera unei încăperi joacă un rol determinant atunci când vrei să alegi cele mai frumoase plante de interior. Care sunt cele mai potrivite pentru living? Vei afla în cele ce urmează.

Ceropegia Woodii Variegata sau Lantul Inimilor pentru un living mai ingust. Familia de plante Ceropegia se simte foarte bine într-un living mai îngust deoarece se poate pune foarte bine la înălțime. Arată deci cel mai bine pusă pe o piesă de mobilier sau pe un raft mai înalt, frunzele sale în formă de inimă mai ales în nuanțe de roz, căzând cu grație în jos.

Feriga Boston se simte cel mai bine într-un living cu umezeală. Frunzele sale persistente sunt cele care vin cu o notă mai grafică în living, fără să fie însă prea exotică, mergând de minune cu suculentele sau cu plantele decorative prin frunze.

Pilea Peperomiodides într-un living mai întunecos. Este vorba despre o plantă suculenta foarte ușor de cultivat care nu are nevoie de prea multă lumină pentru a se dezvolta. Cu frunzele sale mai rotunjite, la fel ca un nufăr, vine cu un plus de blândețe și de moliciune pentru living.

Un palmier areca pentru un living supraexpus. Dacă te bucuri de un living inundat de lumină, atunci acest tip de palmier este cel mai adaptat. Este o plantă care adoră contactul cu soarele deci se simte cel mai bine lângă o fereastră. Mai puțin impozant ca un palmier tradițional, este cel care vine cu un plus de exotism pentru living.

O Sansevieria pentru un living mai cald. Foarte multe plante au de suferit în interioarele prea calde. Dar, nu este și cazul acestei plante, una din cele mai rezistente. Poate suporta temperaturile mai ridicate, dar și un soare puternic. Cu frunzele sale longiline și nuanțele sale de verde și de galben, Limba Soacrei are un look foarte contemporan care face furori și care este foarte apreciat pentru estetica sa.

Un cactus într-un living deschis. Dacă ai un living deschis, unde mai există și o bucătărie sau un loc de luat masa, va trebui să apelezi la o specie care suportă variațiile de temperatură. Cactusul are nevoie de lumină și nu are nevoie de prea multă întreținere.

Monstera este cea mai bună alegere pentru un living mai mare. Aici va reuși să se desfășoare pe deplin. Este o plantă tropicală prin excelență care va pune cel mai bine un living în valoare.