Secretul aluatului perfect

Secretul aluatului perfect

Fiecare gospodină dorește să prepara aluatul ideal, indiferent dacă este vorba despre pizza, cozonac sau prăjituri. Va oferim câteva sfaturi cu ajutorul cărora veți putea descoperi secretul aluaturilor perfecte. De acum încolo nu va mai trebuie să va faceți griji din cauza aluaturilor.

Aluat fraged

Pentru a prepară un aluat fraged perfect, apă și untul trebuie să fie reci. Apă necesară nu trebuie adăugată la aluat deodată, ci pe rând. Încercați să frământați aluatul în cel mai scurt timp posibil și lăsați-l să se odihnească la rece pentru 150 minute.

Aluat dospit

Este important să folosiți drojdie proaspătă și lapte la maxim 35 de grade. Acest aluat trebuie lucrat puternic și pentru un timp mai îndelungat. Nu puneți aluatul la odihnit într-un loc unde există curent. Ridicați aluatul după ce a crescut destul, că să fie eliminate gazele.

Aluat sfărâmicios

Untul trebuie să fie de bună calitate și în loc de 2 ouă, folosiți numai 2 gălbenușuri. Dacă este posibil, faceți în așa fel încât ingredientele să fie la aceeași temperatura. Înainte să începeți lucrarea aluatului, ar trebui să aveți mâini reci și trebuie răcit și tablă pe care veți lucra. Dacă aluatul se rupe înseamnă că nu mai este nevoie de făină. Dacă veți folosi aluatul pentru tarta, mai întâi trebuie să se odihnească o ora, dar pentru prăjituri uscate poate fi folosit după ce a fost frământat.

Secretul aluatului de pizza

Secretul aluatului de pizza

Rețeta clasică pentru aluat de pizza este următoarea: 350 grame de făină, 225 mililitri de apă, 3 linguri de floarea soarelui, o jumătate de linguriță de sare, 1 lingură de zahăr și 2 linguri de drojdie uscată.

Într-un bol amestecați ingredientele și trebuie frământată aluatul până ce devine moale și nu se lipește de mâini. La temperatura camerei în 30-45 minute aluatul va avea volum mai mare de 3 ori și atunci este gata. Că să puteți lucra mai ușor cu aluatul, nu trebuie decât să va ungeți pe mâini cu puțin ulei.

Reguli generale pentru aluatul perfect

Aluatul este gata atunci când nu se lipește de mâini.

Nu ați pus sarea în aluat? Atunci adăugați cantitatea necesară în puțină apă și adăugați ulterior la aluat, alături de făină.

Ce faceți dacă aluatul este prea sărat? Trebuie să preparați puțin aluat fără sare și să le amestecați.

Atât laptele cât și apă trebuie adăugată treptat la făină, că să poată fi lucrată corespunzător.