Sfaturi de baza utile pentru a începe o grădina de legume

Sfaturi de baza utile pentru a începe o grădina de legume

Legumele sunt împărțite între sezonul rece și sezonul cald. Primăvară puteți planta semințele pentru legumele de vara: roșii, ardei, etc, dar puteți începe plantarea și mai devreme, atâta timp cât le țineți într-un spațiu acoperit, ferit de un eventual îngheț.

1. Atunci când începeți plantarea semitelor în interior, folosiți un amestec de pământ format din mușchi de turbă și părți egale de vermiculat și perlit horticol. Folosiți recipiente curate, fie pahare de plastic sau recipiente speciale, fie puteți recicla tuburile de carton de la hârtia igienică.

2. Înainte de a începe plantarea, trebuie să va ocupați de câteva lucruri pentru a le da plantelor șansă de a prosperă, inclusiv alegerea și pregătirea locului potrivit pentru grădina de legume.

3. Pentru grădinarii începători, un pat mic, ridicat, special conceput, poate fi un punct de plecare. Veți avea acces mai ușor la acesta și va fi mai ușor de curățat de buruieni. În plus, îl puteți păstra și după replantarea răsadurilor.

4. Grădinăritul poate fi o metodă excelență de a economisi bani, dar este și o metodă de a mânca mai sănătos, cel puțin legume, pentru că știți cum le-ați crescut.

5. Pentru a crea un sol bogat și fertil pentru grădina, puteți folosi compost, pe care îl puteți obține personal, atâta timp cât adunați resturile de fructe, legume, frunze, coji de ouă, zaț de cafea, pe care le lăsați să se descompună.

6. Dacă plantați direct în pământ, puteți îmbunătăți solul pentru a-l face mai bogat și mai potrivit dezvoltării plantelor. Puteți face asta adăugând compost sau fertilizator.

7. Informați-va care este temperatura propice pentru culturile pe care intenționați să le plantați, pentru a evita muncă în zadar.

8. Dacă există încă pericolul de îngheț, iar semințele au încolțit, protejați-le, acoperindu-le cu un plastic sau cu o pătură până ce pericolul este îndepărtat.

9. Protejați răsadurile de invazia buruienilor cu melci.

10. Pentru a va proteja solul de dăunători și pentru a-l păstra fertil, în fiecare an rotiți culturile astfel încât să nu aveți 2 ani la rând aceeași plantă în același loc.

Urmând aceste principii de baza va veți putea bucură la până la sfârșitul verii de legume plantate și crescute cu propriile mâini.