Rafturile plutitoare sunt elegante, versatile și pot oferi un spațiu de depozitare suplimentară, dacă acesta va lipsește, și se poate încadra perfect în orice altă piesă de mobilier.
Balamalele și șuruburile sunt ascunse, ceea ce face aceste rafturi ideale pentru stilul minimalist și le găsește un loc oriunde în casă. Le puteți decora cu borcane sau recipiente haioase în bucătărie, le puteți folosi pentru a crea o mini biblioteca în living, sau puteți u,ple cu aceste rafturi un spațiu mort. Posibilitățile sunt nenumărate.
Tot ce trebuie să faceți este să va decideți asupra lungimii, câte rafturi doriți să montați și ce finisaj să aibă acestea, și puteți începe.
Aveți nevoie de
- Rafturi finisate
- Ruletă
- Poloboc
- Creion
- Detector de țevi și cabluri
- Bormașina și burghie
- Șurubelniță
- Șuruburi și dibluri(șuruburi de 50 mm și dibluri de plastic pentru fixarea în zid, șuruburi de 40 mm și dibluri pentru fixarea în lemn, ancore de metal pentru gips-carton, de 65 mm
- Ciocan
Să trecem la treaba:
- Hotărâți-vă în care camera vreți să montați rafturile. Folosiți un poloboc și un creion pentru a trasă o linie orizontală pe perete, de aceeași lungime că și rafturile, și o linie verticală pe mijloc.
- Așezați balamalele fixe pe linia orizontală folosindu-va de linia verticală că reper și marcați cu creionul pe perete poziția găurilor. Apoi folosiți detectorul de țevi și fire, cercetați zona pentru a va asigura că nu veți găuri niciun cablu sau țeavă.
- Faceți găuri în perete cu bormașina, acolo unde ați marcat găurile. Pentru rafturi mai lungi va fi nevoie de mai multe găuri.
- Băgați diblurile în găuri și apoi înșurubați balamalele pe perete, în aceleași găuri unde ați introdus diblurile.
- Așezați raftul pe balamale și fixați-l cu șuruburile din pachet.
Gata, asta a fost tot!