Culori potrivite pentru un feng shui pozitiv

Culori potrivite pentru un feng shui pozitiv

Dacă sunteți adepți ai feng shui, atunci cu siguranță știți că cea mai simplă cale de a schimbă energia casei sau a biroului este cu ajutorul culorilor.

În timp ce alegerea culorilor feng shui pentru spațiul dumneavoastră poate fi un lucru simplu, adaptarea acestor culori la spațiul dumneavoastră poate fi puțin mai anevoioasă.

În feng shui, culorile sunt folosite în concordanță cu cele 5 elemente definitorii ale acestuia: foc, pământ, lemn, metal, pământ, de aceea va prezentăm câteva sfaturi ce va vor fi de folos în alegerea culorilor cu care veți schimbă energia. Tot ce trebuie să faceți este să va asigurați că le armonizați perfect spațiului dumneavoastră.

1. Elementul FOC semnifică pasiune și un nivel ridicat de energie.

Prezența unui element de foc echilibrat, acasă sau la birou va va aduce un plus de energie în carieră și va contribui la recunoașterea profesională. De asemenea, crește energia sexuală și căldură interioară.

Focul este elementul dominant al zonei de sud a locuinței sau a biroului, dar și zonele de nord-est și sud-vest pot beneficia de energia bună a acestui element.

Culorile elementului de foc feng shui sunt: roșu, portocaliu, mov. roz și galben aprins.

2. Elementul PĂMÂNT semnifică împlinire și stabilitate.

Un element de pământ puternic și echilibrat, prezent în casă sau la birou vor crea stabilitate și vor asigura împlinirea și stabilitatea relațiilor. De asemenea. elementul de pământ este necesar în menținerea sănătății și a echilibrului interior.

Pământul este elementul feng shui dominant al zonelor de nord-est și sud-est ale casei sau biroului, dar de asemenea și centrul acestora este dominat de acest element.

Culorile elementului pământ sunt: galben păi, bej/nude, culorile pământului și ale nisipului.

3. Elementul METAL semnifică precizie și claritate.

Acest element conferă istețime, precizie și eficientă, iar prezența echilibrată a acestuia va va ajută să aveți o viață clară și luminată. Prezența bună a acestui element, în casă sau birou va contribui la menținerea stării de calm și va înlătura distracțiile.

Elementul metal domină partea de vest sau nord-vest a spațiului, dar și zona de nord beneficiază de prezența acestui element.

Culorile elementului metal sunt: gri și alb.

4. Elementul APĂ semnifică ușurință și precizie.

Prezența armonioasă a a cestui element va aduce o energie revigorantă de calm, ușurință, prospețime și puritate. Acest element este de asemenea simbolul antic al abundenței.

Elementul apă domină partea de nord a spațiilor, dar și părțile de est și sud-est pot beneficia de un element de apă puternic.

Culorile acestui element sunt: albastru și negru.

5. Elementul LEMN semnifică vitalitate și creștere.

Luxuriant și vindecător, elementul lemn feng shui aduce energia unei sănătăți vibrante, vitalitate și dezvoltare. De asemenea, este și o expresie a abundenței, la fel că și elementul apă, și este folosit că remediu feng shui pentru bunăstare și prosperitate.

Lemnul este elementul feng shui dominant al zonei de est dar și al celei de sud-est. De asemenea și zona de sud poate beneficia de prezența unui element de metal puternic.

Culorile elementului lemn sunt: verde și maro.

Citește și Dormitor feng shui? Cum facem asta?