Cum să decorați folosind culori pastel

Cum să decorați casa folosind culori pastel

Culorile pastelate creează o atmosferă relaxantă în orice cameră a casei tale. Odată cu venirea verii, ne vom dori din ce în ce mai mult să folosim culori mai strălucitoare și strălucitoare, precum roz, albastru, portocaliu, liliac sau verde în nuanțele sale. De multe ori suntem întrebați cum să combinăm culorile pastelate în mobilierul nostru. Ce podele putem folosi? Ce tapet este mai aliniat, sau ce fel de mobilier putem avea cu alegerea acestor culori. Culorile pastelate sunt subtile și pot adăuga, de asemenea, luminozitate încăperilor mici. Vom încerca în acest articol să vă oferim câteva sfaturi utile despre cele mai bune combinații.

Nuanțele de pastel

După cum am spus, imaginile de fundal pastel sunt foarte populare. Ele aduc căldură și lumină oricărei încăperi, făcând-o mai primitoare. Unde culoarea vie de galben și portocaliu va aminti de soare, în timp ce nuanțele de albastru, liliac, verde și albastru deschis, nuanțele mării.

Nuanțele de roz și liliac vor adăuga o notă de glamour stilului tău interior. Foarte recurent si in stilul scandinav care combina alternanta de culori precum alb si roz combinate cu mobilierul din lemn natural. Cu alegerea tonurilor pastelate, te poți juca și cu uniunea luminii, întunericului și luminii, evidențiind podeaua din lemn închis la culoare cu un covor roz. Rozul cald combinat cu verdele și auriu va oferi casei tale o notă îndrăzneață, dar armonioasă, în stil Art Deco perfect.

Dacă vrei să dai mediului tău un ton mai elegant, nu trebuie să renunți, așa cum am spus, la contrastul dintre o culoare închisă și o culoare pastelată. Unde, în timp ce culoarea pastelată va aduce un pic de „aer proaspăt”, nuanța mai închisă va da seninătate și clasă. Albul și bejul sunt culori neutre și se potrivesc cu tot decorul tău, cu orice stil și culoare. Combinându-le cu o culoare pastelată, acestea din urmă o vor scoate în evidență, făcându-l singurul protagonist al mediului.

Pardoseală în nuanțe pastel

O alegere alternativă de pardoseală este cu siguranță podeaua din pvc, care prin efectul său de lemn deschis în nuanțe de alb, va asigura ambientului dumneavoastră multă luminozitate, iar combinată cu nuanțe pastelate va face adevăratul protagonist al mediului tău.

Alegând o pardoseală pvc în diversele sale nuanțe, va puteți răsfața cu alegerea mobilierului, fie că optați pentru mobilier: industrial, shabby chic, minimal sau scandinav. Dar dacă îți place efectul natural, alegerea unei podele laminate din lemn de culoare închisă este alegerea perfectă pentru a-ți amenaja mediul. De exemplu, îți poți combină laminatul cu un tapet verde deschis în pastel unde combinația acestor culori îți va aminti de elementele naturii.

Dacă, în schimb, îți doreșți o pardoseală caldă, primitoare și ecologică, poți alege o pardoseală din plută. Pardoselile din plută vor evidenția nu numai caracteristicile lor specifice, dar, combinate cu un tapet pastel, vor putea oferi tot ce este mai bun de la sine. Culorile pastelate, pe lângă faptul că împrospătează atmosfera și garantează farmec în fiecare colț, vor ajută la menținerea mediului înconjurător viu și luminos, fie că este cald sau rece.

Mobila

Dacă ești un iubitor al stilului scandinav, al mobilierului minimal, unde punctul forțe este în cuvântul natură. Tot ce trebuie să faci este să îmbinați culoarea predominantă a albului mobilierului cu parchetul din lemn foarte deschis, toate mobilate cu o notă de veselie și culoare creată de culori pastelate. În general, efectul va fi primitor și armonios. Dacă, în schimb, dorim să mobilăm pereții în nuanțe de roz deschis, roz pudrat, cais, va recomandăm o pardoseală PVC în tonuri calde, precum stejarul.

Pentru un stil shabby chic vă recomandăm un tapet în tonuri de albastru deschis, cu o combinație în alegerea pardoselii care este orientată în nuanțe de gri. Totuși, dacă ești iubitor de tonuri neutre, îți recomandăm nuanțe precum bej, gri și alb. Cu toate acestea, având un mediu elegant și liniar.

Pentru mobilierul tău poți alege pe lângă perne deschise la culoare, și covoare din materiale naturale, astfel încât să dea o notă de culoare și lumina oricărei încăperi. Frumusețea tonurilor pastelate este că îți permit să îndrăznești, să creezi zone de culoare și contraste între perete, culoarea pardoselii, și obiectele de mobilier, având întotdeauna un mediu unic și cochet.