stil scandinav

Designul luminos și simplu în stil Scandinav

Îți place designul simplu? Atunci designul scandinav ar trebui să fie potrivit pentru tine! Într-adevăr, luminos și neutru este esența designului scandinav. Acest lucru este necesar în țările în care este întuneric jumătate de an. Acest stil este foarte la modă în zilele noastre și se va potrivi perfect în interiorul tău.

Un look nordic este pur și simplu imposibil absența albului. Într-adevăr, albul și lemnul sunt foarte recomandate pentru un decor scandinav demn de acest nume. Ele transformă camera oferindu-i un aer calm și relaxant, care îi va da tot farmecul ei.

Cu toate acestea, această culoare nu ar trebui să fie folosită în exces. Este mai bine să te joci cu culorile dintre podea și pereți pentru a evita o atmosfera de iarnă și a face încăperea caldă.

Optați pentru un parchet de culoare deschisă

Lemnul este unul dintre marii protagoniști ai decoratiunii scandinave. Într-adevăr, evocă natură și pădurea.Lemnul aduce toată căldură și unicitatea lui acestei tendințe. Alegeți o podea din lemn deschis la culoare care va completă spiritul cald al stilului și va reflectă o lumina frumoasă. Poți alege parchet PVC cu efect de lemn deschis, sau chiar parchet sau laminat.

Alegeți mobila potrivită

Urmând aceeași logică că și pardoseală, alegeți mobilier din lemn masiv precum pin sau mesteacăn, care va avea forme simple, dar contemporane. Acest mobilier ar trebui să fie, de asemenea, deschis la culoare, deoarece cealaltă caracteristică a decorului scandinav este luminozitatea. Deci, elimina toate mobilierul întunecat și fă loc culorilor deschise.

Culori și modele

Pentru a fi în concordanță cu stilul scandinav, trebuie respectate unele coduri de culoare, precum tonurile deschise în jurul bejului, albului și maro deschis. Cu toate acestea, este și posibil să adăugați nuanțe mai calde pentru a ieși în evidență în camera. Pentru țesături, te poți juca cu roșu, albastru rată sau galben muștar. Este greu de imaginat o camera de zi scandinavă confortabilă fără câteva perne și alte pladuri confortabile. Așa că nu va fie teamă să combinați pernele roșii, albastre sau chiar galbene pe canapea dvs. De asemenea, nu ezită să folosești imagini de fundal moderne. De asemenea, scandinavilor le place să aibă interioare cu tapet geometric. Acestea se vor amestecă frumos cu acest decor nordic rece.

Pentru a va sublinia decorul scandinav, alegeți elemente decorative emblematice precum suporturi pentru lumânări, mese retractabile, fotolii scandinave sau chiar rafturi de perete.

Însoțește-le cu un covor moale pe care vei avea grijă să îl amenajezi cu mobilierul. Covorul scandinav este, de asemenea, un pariu sigur pentru decorul scandinav. Pune-l doar la picioarele canapelei tale și gata.

Lumânările

Scandinavii se bazează foarte mult pe luminozitatea camerei. Pentru a face acest lucru, ei aleg tonuri deschise pentru întreagă camera. De exemplu, când vine vorba de perdele, ar trebui să optezi pentru perdele transparente care lasă lumina să între. În consecință, draperiile opace ar trebui evitate, deoarece ar putea întunecă camera și ar da
impresia unui volum mai mic.

De asemenea, după cum am menționat mai sus, trebuie respectate unele reguli atunci când decorați mobilierul și textilele. Cu toate acestea, aceste elemente, deși obligatorii, nu sunt suficiente pentru a crea o atmosfera scandinavă. Trebuie adăugate și alte elemente pentru a completă întregul. De altfel, luminile precum lămpile, suporturile pentru lumânări și lumânările se numără printre acele obiecte mici care vor îmbracă și vor da caracter unei camere în stil nordic.