Orhidee

Cum să provoci o noua înflorire la orhideea phalaenopsis

Când vine vorba de orhidee, phalaenopsis (orhideele cu molie) sunt printre cele mai ușor de cultivat. Înflorirea durează câteva luni și le puteți face să reînflorească fără prea mult efort. Ei bine cu toate astea, există și cazuri când nu s-a obținut o altă înflorire și avem pe pervaz o phalaenopsis neînflorită.

Cum îmi fac orhideele să înflorească din nou?

Iată sfaturile pentru ca phalaenopsis să reînflorească:

Atenție la udare și umiditate

Dacă îți neglijezi phalaenopsis, nu te va răsplăti cu flori. Plantele cresc probabil într-un amestec de scoarță de brad cu drenaj liber, așa că trebuie să udați în mod regulat. Nu lăsați rădăcinile să se usuce complet între udări. Majoritatea locuințelor sunt destul de uscate în timpul iernii, dar poți creste umiditatea așezând ghivecele de orhidee pe o tava de pietricele sau o grila speciala de umiditate așezată într-o tava impermeabila. Asigurați-vă că vasele nu stau în apă; ar trebui să fie chiar deasupra ei.

Fertilizați în mod regulat

O rutină de fertilizare este la fel de importantă ca și rutina de udare. Se recomandă hrănirea orhideelor ​​cu îngrășământ solubil în apă, care este formulat pentru orhidee . Se amestecă la doza recomandată pe ambalaj.

Asigurați-vă că plantele primesc suficientă lumină, dar nu prea mult. Când o orhidee sănătoasă nu înflorește, de obicei se datorează luminii insuficiente. Phalaenopsis prosperă în lumină puternică, dar nu direct la soare. Aceasta înseamnă că ferestrele orientate spre est sau vest sunt cele mai bune. Dacă nu puteți oferi lumină naturală adecvată, orhideele vor prospera și sub lumini cu spectru complet.

Oferă nopți răcoroase

Pentru cele mai multe orhidee temperatura minimă este de aproximativ 18 grade. Pentru phalaenopsis, în timpul nopții, temperatura ar trebui să fie cu câteva grade mai mică decât în ​​timpul zilei. O diferență de 3-5 grade este considerată optimă. O plantă reticentă poate fi de obicei convinsă să înflorească mai ușor dacă este cultivată acolo unde nopțile sunt răcoroase.