living

3 stiluri de design interior pe care le poți folosi pentru amenajarea unui living

Livingurile sunt camerele cu cel mai mare grad de vizibilitate într-o locuință, iar acest lucru înseamnă că amenajările făcute trebuie să fie cât mai bine realizate pentru a putea oferi gradul de confort și de estetică dorite. Există mai multe stiluri de amenajare a unui living pentru care poți opta, iar dacă ai nevoie de inspirație, iată care sunt caracteristicile fiecăruie în parte.

stilul modern

Stilul modern

Stilul modern este unul dintre cele mai cunoscute, dar și cele mai apreciate în prezent, mai ales pentru inovațiile pe care le aduce. Accentul pus pe tehnologie, pe utilitate și pe coloristica neutră fac din stilul modern un stil preferat de amenajare pentru orice living.

Camerele par mai spațioase atunci când sunt amenajate în stil modern, grație conlucrării elementelor de amenajare. De la elemente de mobilier la oglinzi și corpuri de iluminat, fiecare dintre acestea joacă un rol deosebit de important pentru obținerea unui aspect unitar.

Stilul industrial

Stilul industrial

Stilul industrial nu este unul potrivit pentru orice tip de încăpere și cu atât mai puțin nu este potrivit pentru toate tipologiile de oameni. În ciuda frumuseții sale, este destul de greu să amenajezi un spațiu în stil industrial, deoarece deși pare doar un mix de elemente, fiecare dintre acestea își au rolul lor bine definit.

Recunoscut mai ales după aspectul ușor nefinisat, stilul industrial pune accent pe ideea de spații relativ reci, neutre, impersonale, construite cu ajutorul elementelor de construcții în simplitatea lor. Țeava metalică, betonul, lemnul sau cărămida sunt unele dintre elementele specifice stilului industrial.

Stilul industrial este îndulcit de folosirea luminii calde, chiar și în ipoteza folosirii unor corpuri de iluminare relativ rudimentare. În plus, suprafețele sunt de cele mai multe ori evidențiate prin zone accent, care atrag atenția și înfrumusețează spațiile.

Stilul clasic

Stilul clasic

Stilul clasic este cu siguranță unul dintre cele mai iubite, deoarece este exprimat prin linii fluide și feminine, care plac oricui. Frumusețea lemnului care se contopește discret cu fluiditatea elementelor textile este unul dintre atuurile acestui stil de amenajare. Nu uita că în stilul clasic un rol important îl dețin bibliotecile, dar și șemineele, alături de alte obiecte decorative precum oglinzile, sfeșnicele sau lambriul din lemn.

Practic acest stil nici nu necesită foarte multe investiții, deoarece majoritatea corpurilor de mobilier și a elementelor decorative respectă trăsăturile stilului clasic. Cromatica acestui stil este una caldă, cu nuanțe de bej, alb-unt sau maro, foarte apropiate de naturalețe.

Fiecare stil de amenajare aduce livingului tău un strop de personalitate, așadar alegerea ar trebui să aibă la bază, mai înainte de orice, preferințele tale personale. Astfel, dincolo de a alege doar în baza tendințelor, ar trebui să identifici nevoile tale și felul în care vezi tu că ar trebui să arate livingul tău.

Optează pentru stilul pentru care te simți cel mai apropiat și implementează acele sfaturi de amenajare specifice, astfel încât casa ta să se prezinte exact așa cum îți place.