Sfaturi utile pentru o curățenie rapidă

Sfaturi utile pentru o curățenie rapidă

A venit primăvara și curând va veni și Paștele, iar gospodinele se mobilizează. Primăvară este sezonul curățeniei iar curățenia de primăvară este o tradiție care ne ajută să ne reîmprospătam casă și să ne pregătim pentru sezonul cald.

Problema este că de cel mai multe ori nu știm de unde să începem și cât va dura.

Pentru o curățenie organizată și rapidă am pregătit o lista de 9 sfaturi pe care cu siguranță o veți găși utilă:

Țineți produsele și accesoriile la un loc

Prima regulă pentru o curățenie rapidă este să avem acces rapid la accesoriile și produsele de curățenie pe care le vom folosi. Când vine momentul curățeniei, ne piere tot cheful dacă trebuie să căutăm produsele de care avem nevoie sau dacă trebuie să ne amintim unde le-am pus ultima dată.

Puteți organiza câte o cutie cu tot ce aveți nevoie pentru curățenia fiecărei camere.

Ascultați muzică

De cele mai multe ori, femeile fac singure curățenie, pentru că nimeni nu o face că ele!

Pentru a înveseli starea de spirit destul de iritată de povara curățeniei puteți ascultă muzică. Un play-list care să redea muzică preferată este absolut necesar. Va va ține de urat, va va da o stare de bine și de relaxare și va va ajută să terminați mai rapid treburile casnice.

Începeți cu camera cea mai puțin preferată

Camera pe care o lăsați mereu ultima este prima cu care trebuie să va apucați.

Începeți cu cele mai dificile și mai enervante zone ale casei, pentru că la început sunteți puse pe treaba și motivate, iar o dată ce ați terminat cu toate acele zone enervante vi se va părea că restul este floare la ureche.

Nu curățați să fie curățat

Poate sună că un motiv de a face mai puțină treaba, dar nu pierdeți timp curățând lucruri și zone care nu au nevoie să fie curățate.

Dacă de exemplu, frigiderul a fost curățat în urmă cu ceva timp și nu are nevoie încă de curățenie, nu va pierdeți timpul cu asta doar pentru că este curățenie generală.

Sfaturi utile pentru o curățenie rapidă

Nu lăsați mizeria să se strângă

De fiecare dată când vedeți dezordine, curățați! Este foarte bine dacă reușiți să implementați ideea și membrilor familiei. Dacă va obișnuiți să așezați lucrurile la locul lor după ce le-ați folosit, atunci la curățenia generală totul va fi mai simplu și nu veți mai pierde timpul aranjand lucrurile la locul lor.

Nu folosiți produse de curățenie în exces

Prima reacție pe care o avem la curățenia generală este să folosim o cantitate cât mai mare de soluții de curățat, dar acest lucru nu este necesar. În plus, o cantitate mare de asemenea produse poate afecta suprafețele, iar neclătite bine, vor lasă o pelicula care va atrage mizeria și praful, că un magnet.

Începeți de sus în jos

Întotdeauna începeți curățenia de sus în jos. Acest lucru va permite să evitați stropirea și depunerea prafului pe zonele deja curățate.

De la uscat la umed

Întotdeauna începeți curățenia cu partea uscată: ștergeți praful, scuturați, curățați pereții, etc, iar apoi continuați curățenia cu apă. În acest fel veți evita redepunerea prafului.și împrăștierea mizeriei.

Aranjați produsele la locul lor

Pentru a fi gata pentru următoarea sesiune de curățenie, trebuie să va asigurați că toate accesoriile și produsele sunt puse la locul lor cu grijă.

În acest fel vor fi gata oricând pentru dumneavoastră.