Ce piese de mobilier sunt necesare într-un living?

Camera de zi este dedicată relaxării, confortului și petrecerii timpului liber, dar totodată este și spațiul perfect pentru a vă prezenta stilul personal. Dacă vă gândiți să vă refaceți livingul sau tocmai v-ați mutat într-o casă nouă, există câteva elemente cheie pe care ar trebui să le luați în considerare. La amenajarea camerei de zi, mobila va juca rolul cel mai important, atât pentru o estetică superioară, dar și pentru a obține funcționalitatea dorită.

Iată care sunt cele mai importante piese de mobilier într-o cameră de zi:

Canapeaua – punctul focal în camera de zi

Există foarte multe piese de mobilă living, de la canapele, colțare, fotolii, mese de cafea și mese laterale, comode și până la pachete complete de mobilă, însă tot canapeaua rămâne piesa centrală a oricărei camere de zi. Prin urmare, este important să optați pentru o canapea confortabilă, care să vă îndeplinească toate cerințele. Alegeți acel stil de canapea care vă place cel mai mult, fie că este un design contemporan, modern sau tradițional. Și în ceea ce privește tapițeria, aveți foarte multe opțiuni la dispoziție, de la catifea, piele, material sintetic și până la bumbac sau amestec de mai multe materiale. Important este ca modelul care vă încântă cel mai mult să se potrivească stilului personal de viață, dar și nevoilor individuale de spațiu. Alegeți o canapea cu design atrăgător, care să devină punctul focal al camerei, în jurul căruia veți continua amenajarea.

Mese – piese indispensabile într-o cameră de zi

Mesele reprezintă o parte esențială din amenajarea camerei de zi. Măsuțele de cafea sunt perfecte pentru un plus de conveniență în rutina de zi cu zi, dar totodată adună toți prietenii la masă. Măsuțele de cafea sunt disponibile într-o varietate de stiluri, de la cele de inspirație otomană, cu blat tapițat, până la cele rustice sau din lemn masiv. La rândul lor, măsuțele de cafea cu blat din sticlă adaugă o notă modernă oricărei camere de zi. Măsuțele de cafea mai pot fi prevăzute și cu alte caracteristici atrăgătoare, precum picioare metalice elegante, tapițerie colorată sau sertare de depozitare. Consolele sunt iarăși foarte estetice și practice. Cu o siluetă subțire, arată grozav la intrare sau amplasate direct în spatele canapelei. Pentru un plus de lumină, de estetică și de căldură, puteți așeza două lămpi pe consolă, beneficiind astfel de lumină atunci când citiți sau vă relaxați. O masă tip consolă funcționează foarte bine și la intrare și va servi drept loc pentru a vă depozita cheile, corespondența și alte articole. Într-un final, măsuțele laterale sunt foarte potrivite într-o cameră de zi, sporindu-i funcționalitatea. O masă laterală devine o altă suprafață pe care vă puteți așeza lucrurile. Mesele laterale sunt mai mici decât măsuțele de cafea și decât consolele, așa că pot fi deplasate cu ușurință și așezate oriunde vă doriți – cu o floare lângă fereastră, cu o lampă lângă fotoliu sau cu o vază cu flori lângă canapea. Puteți opta pentru un set de măsuțe laterale asortate pentru a vă transforma camera de zi într-un spațiu cât mai confortabil și funcțional.

Acest articol a fost promovat cu ajutorul agentiei SEO Goat Marketing.