Proiectul de casă este esențial

Proiectul de casă este esențial

Multe așa-zise proiecte tip de pe piață sunt ceea ce se numește un cârlig de marketing. De fapt se pornește de la un plan greu de aplicat, care se modifică. Aceasta este o metodă nepotrivită pentru un proiect unicat.

Un proiect tip trebuie să aibă anumiți parametri prestabiliți. Aceștia sunt: mărimea casei, dimensiunile terenului, orientarea casei. Proiecte tip pentru terenuri late? Nu pot fi folosite pentru terenurile mai înguste, obișnuite.

Aceste proiecte tip special sutn realizate pentru a putea reduce costurile de proiectare. De obicei se anticipează ce familie ai, ce fel de teren ai, ce buget vei avea. Nu există garanție că unul dintre aceste proiecte tip de case chiar ți se potrivește. Dacă se va modifica fiecare proiect, pentru fiecare client, prețul redus al proiectului nu mai poate fi păstrat.

Proiecte tip gândite pentru familia ta

De obicei sunt proiecte de casă care i-ar trebui unei familii cu 1-2 copii. Soț, soție și 1-2 copii, adică 2-3 dormitoare, o cameră de zi (living), o bucătărie și un loc de luat masa, pe cât posibil în bucătărie. Cele mai multe proiecte au o baie și jumătate (o baie și un wc de serviciu).

Este casa ideală pentru o familie tânără, dinamică, în dezvoltare. Este casa în care acum cresc copiii, iar mai târziu pot veni și nepoții în vacanță.

Se încadrează în bugetul tău

De obicei nu depășesc cu mult 150 mp desfășurați sau chiar mai mici. Totuși, suprafețe mai mari înseamnă costuri mai mari. Au fost eliminate garajele, subsolurile și holurile inutile. Asta înseamnă costuri mai mici de construire și întreținere mai economică.

Cea mai bună metodă de a construi ieftin este să nu construiești prea mult.

Poți obține oferte de de la constructori în doar câteva zile. Toate aceste proiecte tip includ liste de materiale pentru structură și finisaje.

Se potrivesc terenului tău

Da, toate proiectele  de case tip se încadrează pe terenuri late de 11-12 metri, adică așa cum sunt cele mai multe terenuri. În plus, sunt orientate spre față (stradă), grădina din spate și o fațadă laterală. Dacă sunt ”întoarse în oglindă” arareori mai pot apărea probleme de orientare spre punctele cardinale.

Costurile pentru întoarcerea în oglindă sunt incluse în prețul proiectului. La fel, adaptarea fundațiilor la sol.

Sunt rezistente

Toate proiectele au inclus proiectul de rezistență. Acolo unde este nevoie, acesta este adaptat condițiilor amplasamentului. În plus, știi de la început ce consumuri de zidărie, beton și oțel vei avea. Tu va trebui să ne dai doar un studiu geotehnic.

Sunt bine izolate

Grosimile straturilor termoizolante au fost calculate pentru fiecare casă în parte. Ele asigură confortul termic necesar și un consum optim de energie. Facturile tale la gaz și electricitate nu te vor ruina.

Proiecte tip ușor de construit

Sunt folosite tehnologii uzuale, cunoscute aproape fiecărui constructor. La zidării și betoane armate se pricep toți constructorii. Nu trebuie să aduceți un dulgher din Maramureș, nici ingineri de la centralele termonucleare, nici sudori autorizați.

Modul în care selecționați un constructor este important. Trebuie să știți exact costurile construcției viitoare. Trebuie să puteți negocia un ritm al plăților sustenabil. Plățile trebuie să reflecte etape determinante ale lucrărilor. Plățile vor trebui aprobate de banca prin care derulați creditul. În plus, selecția de ofertă este singura soluție prin care puteți obține un preț ferm, fără surprize.